מתכונים > מתכונים והמלצות - דרור פילץ > דרור פילץ: מתוקים על האש

דרור פילץ: מתוקים על האש

תפוחים ובננות

מרכיבים (8 מנות)

8 תפוחים מזן "יונתן", שלמים וקלופים.

4 בננות, חתוכות לאורך (לא קלופות).

רוטב פירות יער מוכן.

ההכנה

  • משפדים את התפוחים במרכזם וצולים על הגריל כ- 6 דקות (מסובבים מדי פעם), עד שהם מתרככים.
  • צולים את הבננות 2-3 דקות, מכל צד.
  • מניחים את הפירות בצלחת, ויוצקים את הרוטב.

 

אגסים ממולאים בפירות יבשים

מרכיבים (8 מנות)

4 אגסים אדומים, חתוכים לאורך ונקיים מליבה, קונפיטורה טובה (אנחנו השתמשנו בקונפיטורת מנגו וג'ינג'ר).

50 גרם אגוזי מלך,  50 גרם צנוברים + 50 גרם שקדים, קצוצים גס.

4-5 מסמרי ציפורן, ½ כפית קינמון

½ כוס סילאן תמרים

להגשה: מעט קינמון.

ההכנה

  • מסירים פרוסה דקה מהחלק הקמור (המעוגל) של כל מחצית אגס, כדי שאפשר יהיה לייצב אותם. צולים 3-4 דקות מכל צד, עד שהאגסים מתרככים.
  • יוצקים את הרוטב לצלחת ומסדרים את האגסים כשהחלק הקעור (עם חלל המלית) כלפי מעלה.
  • המלית: מסדרים יריעת אלומיניום גדולה מקפלים לשניים ומקפלים את השוליים כלפי מעלה, כך שנוצרת מעין "קערה". יוצקים לתוכה את כל מרכיבי המלית ומחממים על הגריל 5-6 דקות. ממלאים את האגסים, מפזרים מעט קינמון ומגישים. 

 

באדיבות: "שף" – מוסף האוכל החודשי של לאשה