שמות מוכרים: חזה, ברוסט, בריסקט.נתח המאופיין בשומן רב למדיי. הבשר סיבי ומצריך בישול ממושך בכדי לרככו. מתאים במיוחד להכנת מרק בשר עשיר או כבסיס לציר בשר כמו גם לתבשילי קדירה לבישול מאד ממושך דוגמת החמין (צ'ולנט). השומן הרב העוטף את הבשר נמס ומקנה לתבשיל את טעמו ומרקמו העשירים בעוד הבישול הארוך מרכך היטב את הבשר
לנתח אזור המאופיין בקצהו בצורת "שפיץ". באזור זה עובי הנתח כ 5 ס"מ מעוטר בשומן מועט יחסית לשאר הנתח. מתאים לצלייה בתנור כנתח ניתן ואף מומלץ ליצור כיס למילוי) או כגלילה עם מילוי (כ 40-50 דקות צלייה בהתאם למידת ההכנה הרצויה) |
|
מתכונים > ההמלצות של גבריאל > חזה – Matambre