מתכונים > ההמלצות של גבריאל > מותן – סינטה – Cinta – Bife de chorizo

מותן – סינטה – Cinta – Bife de chorizo

שמות מוכרים: סינטה, מותן, Sirloin

 

נתח הסינטה, נתח משובח ביותר, ממוקם בהמשך לאנטריקוט בצמוד לצלעות האחוריות כשבצידן הפנימי נמצא הפילה. שכבת השומן העוטפת את הנתח מקנה לבשר טעם ועסיסיות מודגשים וטעימים במיוחד.

הנתח מיועד לשתי צורות הכנה עיקריות: כרוסטביף – צלוי בתנור או על האש – כנתח שלם, או פרוס לסטייקים עבים ועסיסיים המוכרים בשם סטייק סירליון עשויים במחבת או על האש.
נתח הסינטה ממוקם בחלקו האחורי של העגל ועל פי חוקי ההלכה היהודית יש לנקר (להוציא) את גידי החלב בכדי להפכו לכשר. הערכים התזונתיים של נתח הסינטה גבוהים מאד (עם הסרת שכבת השומן העליונה) גם בהשוואה לעוף ודגים.

מנגל- מותן - סינטה Bife de Chorizo 011 Cinta

מנגל- סינטה - מותן Bife de chorizo Cinta

מנגל- סינטה - מותן Bife de chorizo Cinta 2