מתוך: "הכל על האש" מאת דרור פילץ |
מרכיבים (15-12 נקניקיות):
1/2 1 ק"ג בשר בקר טחון פעמיים– מומלץ להשתמש בנתח שפונדרה
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות פפריקה חריפה
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף קימל טחון
1 כף כמון
1/2 כוס מים
½ 1 מטר מעיים סינטטיות
חוט שמשון
ההכנה:
מערבבים בקערה בצורה יסודית את כל התבלינים יחד עם הבשר והמים (במידה וטוחנים בבית את הבשר, מתבלים לפני הטחינה).
מעבירים את התערובת למכונת הטחינה עם אביזר המילוי, ומלבישים את המעיים על אביזר המילוי.
ממלאים את המעיים כך שלא יהיו דחוסים מדי, ומחלקים בצורה שווה לנקניקיות במשקל כ-120-100 גרם לאחת. קושרים כל נקניקיה בעזרת חוט הקשירה.
לפני הצלייה, שומרים את הנקניקיות עד יומיים במקרר.
מומלץ לשלוק את הנקניקייה במים בטמפרטורה של 80 מעלות.
צולים את הנקניקיות על פלנצ'ה עד לצריבה קלה ומגישים
באדיבות: פן הוצאה לאור בע"מ, צילום: דניה ויינר, סגנון: דיאנה לינדר