מתכונים > מתכונים והמלצות - דרור פילץ > דרור פילץ: עוף על הגריל

דרור פילץ: עוף על הגריל

עוף שלם

לצליית עוף שלם (4-6 מנות) : אני מעדיף עופות בינוניים (שמשקלם נע בן 900 גרם לקילו ומאתיים גרם). כדי לשמור על צורת העוף בזמן הצלייה כדאי לקשור את רגליו בהצלבה בחוט משיכה. ממשיכים ומעבירים את החוט לאורך הגב וקושרים גם את הכנפיים  על החזה.  שוטפים את העוף במים ומנגבים. שורים במשרה (אחד המוצעים כאן או כל רוטב מוכן: חמוץ מתוק, רוטב צ'ילי תאילנדי מתוק חריף, רוטב  ברביקיו וכו') למשך שעתיים או לילה במקרר וצולים. הנה שלושה רעיונות למשרות:

  1.  סומק:  מערבבים חצי כוס שמן זית, 2 כפות סומק, מעט פלפל שחור ומעט מלח. מושחים את העוף מבפנים ומבחוץ.

  2.  זעתר:  מערבבים חצי כוס שמן זית ו- 2 כפות זעתר. מושחים את העוף מבפנים ומבחוץ.

  3.  פפריקה:  מערבבים חצי כוס שמן חמניות, 1 כף גדושה פפריקה מתוקה, רבע כף פפריקה חריפה, מעט מלח ופלפל, 3-4 שיני שום כתושות ומעט רוטב סויה. מושחים את העוף מבפנים ובמחוץ.

 

עוף בלימונים כבושים

פורסים שני לימונים כבושים וטוחנים עוד שלושה למחית. תוחבים את הלימונים הפרוסים לתוך העוף הנקי. מערבבים את הלימונים הטחונים עם חצי כוס שמן זית ומעט עשבי תיבול (טרגון או רוזמרין) ומשפשפים את צידו החיצוני של העוף. משהים בין שעתיים עד לילה שלם במקרר וצולים. הופכים את העוף כל 3-4 דקות.

 מרחק מהגחלים: 30 ס"מ.

 זמן צלייה: כשעתיים וחצי.

 

חזה עוף

משרים חזה עוף ברוטב ברביקיו מוכן למשך כשעתיים במקרר. צולים על הגריל ומדי פעם מברישים ברוטב.

מרחק מהגחלים: 15 ס"מ.

 זמן צלייה: 3 דקות מכל צד.

 

כנפיים

משפדים כנפיים ויוצקים רוטב צ'ילי מתוק מוכן (מתוצרת תאילנד, להשיג ברשתות השיווק). משהים כשעתיים במקרר וצולים על הגריל. בזמן הצלייה, מברישים מדי פעם ברוטב.

 מרחק מהגחלים: 15 ס"מ.

  זמן צלייה: 3 דקות מכל צד.

 

פרגיות במשרת לימונים

המרכיבים

פרגיות

משרת לימונים כבושים

ההכנה

1. מבקשים מהקצב לשטח פרגיות נקיות במשקל 800 גרם כ"א ל"פרפר".

2. מורחים את הפרגיות במשרת לימונים (ראו מתכון בהמשך) ומשהים 5 שעות לפחות במקרר.

3. צולים על גריל פחמים, בגובה של 15-20 ס"מ ממקור החום במשך כחצי שעה, הופכים מדי פעם

 

משרת לימונים כבושים

ההכנה

הגרסה הארוכה:

1. פורסים לימונים צהובים, נפטרים מהגרעינים, ממליחים כל פרוסה מצידה האחד במלח גס.

2. עורמים את הפרוסות בצנצנת זכוכית ומניחים ביניהן שיני שום. יוצקים מיץ לימון עד כדי כיסוי.

3. סוגרים את הצנצנת ומאחסנים בקירור חודש לפחות (עד 3 חודשים). מעבדים במעבד מזון או בלנדר למחית.

4. למשרה אדומה מוסיפים פפריקה מתוקה ומעט פפריקה חריפה.

הגרסה הקצרה:

מעבדים במעבד המזון לימונים כבושים מוכנים עם פפריקה.

 

באדיבות: שף  מוסף האוכל החודשי של לאשה